GRUPPVERKSAMHET
PREMICARE JOHANNESBERG

 

Artrosskola

Artrosskolan riktar sig till dig med klinisk misstanke eller diagnostiserad artros i höft eller knä. Skolan sträcker sig över 5 veckor där första veckan är teoretisk genomgång 2 tillfällen och därefter följer 4 veckor med träning 2 ggr/v tillsammans med sjukgymnast.

Målet är att öka patientens kunskap om sjukdomen samt att introducera och individanpassa träning, då det är det självklara förstahandsvalet som behandling. 

 

Kost- och Hälsogrupp

Vill du komma igång och röra på dig mer och gå ner i vikt? Vi startar löpande upp kost- och hälsogrupper på Johannesbergs Hälsocentral för dig som är motiverad till viktnedgång. Kursen innehåller både mat- och träningtips samt hur man kan förändra sitt beteende för att förbättra sin hälsa.

 

Våra kursledare består av en sjukgymnast, dietist och kurator som kan hjälpa dig att uppnå dina hälsomål.

 

Varje tillfälle kostar 200kr och är högkostnadsgrundande. Frikort gäller!

 

För ytterligare information och intresseanmälan kontakta oss på epost; viktgrupp.johannesberg@premicare.com

FaR-grupper

Fysisk aktivitet på recept. Vi på Johannesbergs hälsocentral erbjuder träning i FaRgrupp. Det innebär att du som patient tränar i grupp med enskilt anpassat program under uppsikt av en sjukgymnast.

Träningen i FaR grupp gäller vanligtvis i 3 månader. Kostnaden är som vid ett vanligt sjukgymnastbesök och är högkostnadsgrundande. 

Sömnskola

Vår Fysioterapeut håller i en sömnskola för dig som har sömnbesvär. Vi träffas i grupp 4 ggr (1gång per vecka). Du jobbar aktivt med hemuppgifter under tiden.

Om du är intresserad kontakta sjukgymnastiken.

För akuta sjukdomsfall ring 112

© 2016 Premicare       

Premicare AB, Lövuddsvägen 44, 861 41 Sörberge